Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Foto: Fredrik Sandberg / TT / Kod 10080 Bild: Fredrik Sandberg/TT

Hög tid att båtägarna själva betalar för sitt nöje

Det är som du skriver, ”nu går skam på torra land”. Jag skulle vilja säga ”detta är väl droppen som får glaset att rinna över”. När ska ni båtägare ta ert ansvar att betala för er?

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. 

Svar till ”Hans Sjöblom (Nestor)”, 6/5

Jag som inte är båtägare är inte intresserad att betala för era faciliteter. Ni ska ha och ha, och vi andra ska betala. Det är spolplattor, tömning av era tankar och nu så ni ska kunna tanka era båtar, och vi andra ska betala. Nu är det väl verkligen på tiden att alla båtägare betalar skatt för sina båtar. Jag har en husbil och för den betalar jag cirka 6 000 kronor i skatt varje år. Hur mycket betalar ni, som belastar vår natur med både avfall och slitage på miljön?

Det finns enligt uppgift cirka 330 000 båtar i Sverige som skulle kunna beskattas. Sen kan ni räkna själv ut hur mycket pengar det skulle bli till både det ena och det andra. Varför inte pengar till sjöräddningen till exempel?

Inför båtregistret igen som alla instanser ville ha kvar, och inför en skatt för båtar över en viss storlek. Båtregistret lades ner (enligt rykten) för att det kostade för mycket. Inte ens det hade båtägarna råd att betala. Det ligger en hund begraven någonstans.

GAH