Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Håller med om problemet med okunskap kring var man ska gå

Jag måste tyvärr hålla med de signaturer som skrivit om problemet med att vissa inte vet vilken sida man går på vid gemensam gång- och cykelbana.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Gemensam gång- och cykelbana är precis vad vi har på Slottsbron i Halmstad, vilket gör att man går på vänster sida.

Den man som tyckte att jag och min fru "borde gå hem och läsa på", när vi möttes ansikte mot ansikte på nämnda bro - och som dessutom hävdade sin rätt att gå på höger sida och tvingade oss att göra samma sak. Det är inte bara fel, det är som man säger i tennisvärlden, dubbelfel!

I en insändare i HP den 2 november 2018 kunde man läsa om en kvinna som blivit utskälld av en cyklist för att hon gått på vänster sida över Slottsbron. Det här svaret fick hon av Stina Alexandersson Trafikmiljöingenjör I Halmstads kommun.

"Du gjorde helt rätt som höll till vänster när du gick över Slottsbron. Den 15 oktober trädde nämligen en förändring av trafikförordningen i kraft, som innebär att gående ska hålla till vänster på gemensamma gång- och cykelbanor.

Markeringen på bilden använder vi för att göra trafikanter uppmärksamma på att det är en bana där man behöver samsas gående och cyklister, i båda riktningar. Vi använder den ofta i övergången mellan separerad och gemensam gång- och cykelbana. På Slottsbron är gång- och cykelbanorna cirka 3 meter breda, vilket inte är tillräckligt brett för att vi ska kunna separera gående och cyklister."

Lars Edbertsson

LÄS MER: Många är ute och promenerar – men inte alla går rätt