Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: Johan Svensson

Gratis camping i Tylösand missgynnar campingföretag

Nattgäster; alltså husbilar och husvagnar, campar gratis på till exempel handikappbadets parkering och på andra parkeringsplatser i Tylösand.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Svärjarehålan är en populär plats att campa på med både tillgång till dusch och toalett och det kan locka 10 husbilar per natt.

Kommunen agerar i dessa fall med illojal konkurrens mot de företag som bedriver campingverksamhet i närområdet. Campingverksamheten ger arbetstillfällen och skatteintäkter till stat och kommun.

Genom att kommunen överser och tillåter gratis camping missar campingföretagen stora intäkter och stat och kommun missar därmed skatter.

Allemansrätten tillåter camping men inte nödvändigtvis på orter där det finns tillgång till ordnade campingplatser. Sätt upp p-automater med nattaxa för husbil/ husvagn till exempel 400 kronor från klockan 22.00–06.00. Kostar det att parkera på dagen så kan det väl kosta på natten.

Det kanske kan få camparna att välja servicen på campingplatserna i stället. Blir det några intäkter kanske kommunen kan kosta på lite städning utmed badplatserna.

Observatören