Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Hallands sjukhus i Halmstad. Bild: Roger Larsson
Hallands sjukhus i Halmstad. Bild: Roger Larsson

Goda arbetsvillkor efterfrågas på sjukhuset i Halmstad

Om Region Hallands personal mår bra får vi en bra fungerande sjukvård, kollektivtrafik, skola och kultur i Halland, anser skribenten.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Jag har arbetat på sjukhuset i Halmstad sedan år 2011. Under dessa år har jag med egna ögon sett hur medarbetare kämpar, trots brist på tid och ork, för att ge den bästa vård till dem som behöver det. Även hur verksamhetschefer kämpar med att lösa bemanningen och inte hinner utveckla verksamheten.

Det var en tung arbetsmiljö redan före pandemin och covid-19 som gjorde det betydligt värre, så även nu i dess efterdyningar. Men jag vet att Socialdemokraterna i Region Halland vill verka för oss som arbetar i regionen. Vi förstår ekvationen.

Socialdemokraterna vill arbeta för goda arbetsvillkor och en god arbetsmiljö för alla som arbetar i regionen. Det ska kännas bra att gå till jobbet. Och det ska vara givande att arbeta i någon av de olika verksamheterna.

Personalen ska må bra. Om Region Hallands personal mår bra får vi en bra fungerande sjukvård, kollektivtrafik, skola och kultur i Halland. Det är svaret på den ekvation jag tidigare nämnde.

Om personalen har arbetsglädje och vilja att fortsätta arbeta kvar bibehålls kompetensen. Socialdemokraterna i Region Halland vill även kunna erbjuda personalen möjlighet till vidareutbildning för att säkerställa kompetens som saknas.

Vi socialdemokrater vill även verka för enighet hos personalen, inte skapa osämja och ställa yrkeskategori mot varandra som tidigare gjorts då man ställt undersköterska mot sjuksköterska och gjort skillnad i arbetstid och ob-ersättning.

Vi socialdemokrater i regionen vill satsa på att ta om hand om regionens personal. Det är så vi utvecklar och kan få ännu bättre resultat genom regionens verksamheter. Socialdemokraterna vill skapa förutsättningar att göra Region Halland till den bästa levnadsplatsen för alla!

Fredrik Jarlestål Jensen (S)