Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Lars Pehrson / SvD / TT
Bild: Lars Pehrson / SvD / TT

Glad växtbaserad påsk mot pandemier och djurplågeri

Jag önskar alla i Halland en riktigt glad påsk som motvikt till den allmänna corona-depressionen. Genom att byta ut lamm, ägg och andra animalier mot växtbaserade alternativ förebyggs framtida pandemier och djurplågeri.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Björn Olsen, överläkare i infektionssjukdomar, berättar i Aftonbladet den 20 mars att ungefär 60 procent av alla smittämnen som drabbar människor kommer från djur. Olsen säger i artikeln: "Om alla hade varit vegetarianer kan vi fundera på hur många pandemier som hade uppstått. Väldigt få antagligen.”

Jag har just läst klart den nya boken "En rapport från ett slakteri” som sakligt skildrar verkligheten på ett svenskt slakteri, ur en veterinärs perspektiv. Boken är en skildring av vardagen bland blod, bölder, urinblåsor och tarmpaket. Läs boken och jag lovar dig att du har ätit din sista köttbit.

Sök “växtbaserad påskmat” och internet kommer ge dig tusentals underbart goda förslag. Gör påsken till en grön kärlekshögtid som inte sprider virus och lidande.

Jonas Norberg