Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Genom att tillgängliggöra gratis mensskydd i skolan arbetar vi aktivt för en framtid där alla parter är medvetna om mensen och dess betydelse, anser skribenterna. Bild: Janerik Henriksson/TT
Genom att tillgängliggöra gratis mensskydd i skolan arbetar vi aktivt för en framtid där alla parter är medvetna om mensen och dess betydelse, anser skribenterna. Bild: Janerik Henriksson/TT

Glädjande inlägg om mensskydd – heja er!

På lokalt håll driver Centerpartiet i Hylte frågan om gratis mensskydd i skolan, självklart vill vi att fler kommuner i Halland ska inspireras av detta.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Replik. Apropå insändaren ”Gratis mensskydd för ett mer jämställt samhälle!”, 17/2.

Heja heja er! Som ordförande för Centerkvinnorna i Halland och oppositionsråd i Hylte blir vi jublande glada över er insändare.

Detta är en fråga som Centerkvinnorna driver och i höstas fick vi genomslag på Centerpartiets förbundsstämma, då stämman enades om beslutet att Centerpartiet vill ha sänkt moms på mensskydd.

På lokalt håll driver Centerpartiet i Hylte frågan om gratis mensskydd i skolan, självklart vill vi att fler kommuner i Halland ska inspireras av detta. Inför Centerkvinnornas förbundsstämma i maj kommer jag (Jenny Håkansson) att motionera om gratis mensskydd i skolan på ett nationellt plan.

Genom att tillgängliggöra mensskydd och göra det till en naturlig del i miljöer som till exempel, skolan minskar det tabut som finnas kring att prata om mens. Mens är naturligt, men det är inte alla som har möjlighet eller känner sig bekväma att prata om det. Mens är trots allt en biologisk funktion som finns hos 50 procent av befolkningen, men som påverkar betydligt fler. Därmed bör mens vara naturligt att prata om för såväl kvinnor som män.

Genom att tillgängliggöra gratis mensskydd i skolan arbetar vi aktivt för en framtid där alla parter är medvetna om mensen och dess betydelse. Utan mens, ingen mänsklig reproduktion och som ni själva avslutar er insändare ”Vi skulle inte bli accepterade om vi gick runt utan mensskydd” – så igen heja er!

Jenny Håkansson, ordförande Centerkvinnorna Halland

Anna Roos, oppositionsråd Hylte