Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: TT/Prins Carl Philip/ Kungl.Hovstaterna/HP
Bild: TT/Prins Carl Philip/ Kungl.Hovstaterna/HP

Ge hertigen en handling i miljön och naturens tecken

Vår landshövding efterfrågar en lämplig present till prins Julian, vår nya hertig av Halland, att överräcka i samband med hans dop, som en gemensam gåva från oss hallänningar.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Givetvis ska pojken ha en fin present från sitt län och inte en som bara ligger och skräpar utan något som verkligen är vettigt och viktigt på riktigt. Det ligger i tiden att ge upplevelser och symboliska saker snarare än fysiska ting som tär på jordens resurser.

Min åsikt är att vi ska ge honom något både vackert, lärorikt och nyttigt, något som både vi hallänningar som givare kan vara stolta över och något som pojkens miljömedvetna friluftsälskande familj verkligen skulle uppskatta.

Jag tycker att vi ska ge honom ett projektet som handlar om skräp, absolut inte som något dåligt utan som en gest om att ge en möjlighet till en renare natur för både hertigen och hela hans generation. Det skulle kunna vara en översyn av soptunnor, dess utplacerande, tömning och handhavande i den halländska naturen och vid de platser så många av oss gärna vistas.

Det skulle också kunna vara en gigantisk satsning där hallänningarna gick man ur huse och hjälptes åt att städa upp i skog och mark, på stränder, i diken, sjöar och hav och under en hel vecka eller helg hjälptes åt att få bort en massa som blivit liggande. Det skulle kunna vara något som hallänningarna kunde göra tillsammans, för allas skull.

I samband med ett sådant projekt skulle det kunna produceras ett material med fotografier och instruktioner som hjälper alla oss som bor här i Halland att vara stolta över vår plats, vår gemensamma natur och att ta hand om den. Det skulle kunna bli ett material att använda i skolor, inom föreningsliv och för alla oss som värnar vårt län, naturen och nästa generations möjligheter till ett bra liv.

Så, ingen sak utan en handling i miljön och naturens tecken.

Anna