Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: Fredrik Sandberg / TT

Gör något åt parkeringseländet omedelbart

Det finns ingenstans att parkera bilen på Söder (Seglaregatan, Södra vägen med flera).

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Bygger man nya bostäder och förtätar ett äldre område måste man samtidigt planera p-platser för alla, som flyttar in. Så har inte skett på Söder. Får man bilburna gäster finns ingenstans för dem att parkera bilen. Har flera gånger hänt att mina gäster fått köra hem igen utan att kunna besöka mig.

Det finns en stor provisorisk grusparkering vid sista huset på Söderkaj (kommer säkert att också bebyggas) men många, som bor här är äldre och klarar inte av att gå från denna grusparkering till exempelvis HFAB:s nya kvarteret Borgen med 179 hyresrätter. I kvarteret Borgen bor också många i den lite yngre generationen och då är det inte ovanligt med flera bilar i familjen.

Att, som Halmstads kommun gör, överlåta till fastighetsägarna att ordna med p-platser är att göra precis som strutsen, "sticka huvudet i sanden och låtsas att man inte ser hör eller förstår". Folk behöver sina bilar för att ta sig till och från sina arbeten och någonstans måste man sedan också parkera.

Mitt förslag: På Södra vägen finns det en 200 meter lång gräsmatteremsa utmed höger sida, mellan cykel/gångbanan och gatan efter infarten till Patrikshillsvägen när man kommer från ljussignalerna vid Slottet, där det skulle vara enkelt att anlägga cirka 80 stycken nya p-platser i standardmåtten 2,5x5m. Där finns inga träd eller buskar att ta bort.

Innanför cykel/gångbanan finns ett stort grönområde (där det nog så småningom kommer att byggas fler hus), så den smala remsan närmast gatan har ingen större betydelse för att området skall se "grönt" ut.

Gör något åt detta och gör det nu!

Boende på Söder med egen garageplats.