Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Frågan är om de permanenta problem som uppstår genom mängden fåglar i city ska åtgärdas eller ej, frågar sig skribenten som själv svarar jakande. Bild: TT/arkiv
Frågan är om de permanenta problem som uppstår genom mängden fåglar i city ska åtgärdas eller ej, frågar sig skribenten som själv svarar jakande. Bild: TT/arkiv

Gör miljön så ogästvänlig det går

City skall befolkas av människor i avspändhet och gemyt utan att behöva oroas för att bli nedkladdade eller attackerade av måsfåglar.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

I ett korsord stod i en ruta ”trutproblem”, svaret blev ”munsår”.

I Halmstad city är trutproblemet av annorlunda slag och lösningen blir således också något annat.

Att människans exploatering gjort ”vitfåglarnas” habitat mindre och förändrade vet vi. Vi förstår också varför trutar och andra måsfåglar söker sig till city och att råkor och andra kråkfåglars hemvist är höga träd. Inget är konstigt med det. Det är resultatet av orsak och verkan, konsekvens om man vill.

Frågan är om de permanenta problem som uppstår skall åtgärdas eller ej.

Svaret bör vara givet. Ett samspel eller en deal mellan mås och människa kan av förklarliga skäl aldrig komma till stånd. Därför måste människan med sin tänkande hjärna agera mot måsen som mer handlar på instinkt.

City skall befolkas av människor i avspändhet och gemyt utan att behöva oroas för att bli nedkladdade eller attackerade av måsfåglar. Eftersom vi vill vistas i en lummig miljö med träd och annan grönska, kunna äta eller ta en kaffe utomhus måste problemet tas på allvar och tas itu med.

Tack politiker för tanken på detta. Gör miljön så ogästvänlig det går. Kanske takskydd som förhindrar bobyggen. Avlägsna bon och ägg på våren. Detta kommer att vara ett årligt återkommande arbete som kräver en plan som kontinuerligt utförs precis som gatsopning, gräsklippning eller annan planlagd städning. Vem som skall göra vad bör bli en överenskommelse mellan kommun och fastighetsägare.

Beträffande annan av människan orsakad nedskräpning är det beklagligt att konstatera att vissa av dessa människohjärnor låter sig styras av så primitivt tänkande som:

”Kasta där du står och fimpa där du går. Nån annan efter dej städa får”

Måslikt beteende ... eller?

Å-sikten

LÄS MER: Ornitolog kritiserar förslag att få bort fåglar från centrum

LÄS MER: Alliansen vill satsa på badbrygga och få bort störande fåglar