Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Gör inte den privata psykiatrivården till en klassfråga

Med vetskap om att den psykiska ohälsan ökar i vårt samhälle blir jag oroad och upprörd över Region Hallands ståndpunkt att säga upp sitt avtal med Affecta psykiatri mottagning.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Affecta är en väl fungerande verksamhet och ett värdefullt komplement till den allmänna vården. Jag tror att sjukvårdsdirektör Ola Johansson är väl medveten om detta. Ändå vill man tvinga mottagningen att ansluta sig till ett journalsystem som man vet ska skrotas.

Visst ska man hålla sig till regler men när det går ut över människors liv och hälsa luktar det bara prestige. Dessutom har man ju redan gjort ett undantag för de privata gynekologimottagningarna.

Med erfarenhet av psykisk ohälsa både med nära anhöriga och i mitt yrke som diakon vet jag hur viktigt det är med korta väntetider och stabil och kunnig personalstyrka. Något som den allmänna psykvården inte levererat.

Så Ola Johansson och ni andra politiker i Region Halland låt inte prestige råda i detta ärende, då tappar ni både mitt och andras förtroende. Gör inte den privata psykiatrivården till en klassfråga där de som kan betala får tillgång till korta vårdköer och därmed snabb vård.

Sänder också ett tack till Affecta psykiatri för allt gott ni gör!

Eva Gustafsson

diakon

LÄS MER: Regionens krav retar privata vårdgivare

LÄS MER: Striden kring regionens journalsystem hårdnar