Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Gör gågatan cykelfri

På den samtalsträff om centrumutvecklingen i Halmstad som nyligen ägde rum på Stadsbiblioteket i Halmstad ondgjorde sig Stellan Larsson över alla cyklar som ligger huller om buller på Storgatan och menade att kommunen har skyldighet att ta tag i problemet.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Kommunrådet Jenny Axelsson (C) replikerade att det inte är en kommunal uppgift att städa upp bland cyklarna. Larsson har senare återkommit till frågan i en insändare i HP (8/10) där han håller fast vid sin åsikt.

Jag håller med om att det ser bedrövligt ut på Storgatans cykelparkeringar. Cyklar borde förbjudits på denna gata samtidigt som återinvigningen av den ägde rum. Stora pengar har lagts på att skapa en attraktiv gågata och en sådan ska naturligtvis reserveras för gående och inga andra. Det har man insett i andra städer och varför Halmstad gått mot strömmen i detta avseende är en gåta.

Det finns ingen anledning att gynna en trafikantgrupp som dagligen sätter sig över alla trafikregler. Tvärtom bör myndigheterna bromsa den trista utvecklingen.

Det sker exempelvis i Umeå, som SVT Rapport kunde berätta om för några dagar sedan. Där har polisen tröttnat på alla trafiköverträdelser som cyklisterna gör sig skyldiga till och bötfäller nu dem som bryter mot de regler som andra trafikanter respekterar.

Cityvandrare

LÄS MER: Frustration när stadskärnans framtid diskuterades