Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Fusk och oärlighet kring bostadsbidrag

Ärlighet varar längst (något som inte längre finns!). Jag och många med mig förvånas storligen över kommunernas slapphet då det gäller ekonomi! Det fattas pengar till många verksamheter, och det är lätt att förstå. Men – varför är det ingen koll alls på vissa utbetalningar som kommunen gör?

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Allt fusk och oärlighet, vilket görs bland annat då det gäller bostadsbidrag. Det är ju tänkt för de människor med låg pension och inga tillgångar, då behövs detta tillskott. Men många av bidragstagarna är personer vilka haft företag, fina lyxvillor, skogs- eller jordbruksegendomar med mera.

Oftast är det kvinnorna som blir ensamma. Då skänker de bort rikedomarna till barn och barnbarn, skaffar en modern och centralt belägen våning som de på grund av sin låga pension begär bostadsbidrag för – som direkt beviljas. Mycket konstigt! En ekonom eller jurist behövde bara kolla några år bakåt i tiden och direkt ställa frågan: ”Vad har alla dessa pengar i fonder, aktier och dylikt tagit vägen?”

En extratjänst på socialkontoret skulle betala sig mycket fort. Vill gärna skapa debatt om detta och be kommunansvarig tala om sin åsikt!

Rakryggad och ärlig fattigpensionär