Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Friskare äldre med ett seniorkort

Gör som Kungsbacka – släpp loss de äldre med ett seniorkort i handen!

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Replik

Kommentar till artikel ”Fortsatt olika villkor för äldres bussresor i Halland” HP, 2 /8.

Bravo Kungsbacka som förstått betydelsen av att ge alla pensionärer tillgång att förflytta sig inom kommunen utan egen kostnad. Strålande hälsosatsning som säkert ”betalar sig ”ganska omgående, genom piggare och rörligare äldre, som efterfrågar mindre stöd i sin vardag. I Halmstads kommun pågår nu diskussioner kring vilka satsningar som ska göra på seniorkort för äldres bussresor inom kommunen.

Att satsa friskt borde vara självklart i dag. Att stötta upp ett hälsotänk och ge möjligheter för den äldre att genomföra sina vardagsplaner, fika hos vännen på andras sidan stan, gå på Alla Hjärtans Hus utan att behöva avbryta för att hinna med bussen klockan 15.

Gör som Kungsbacka – släpp loss de äldre med ett seniorkort i handen, så skjuter vi fram behovet av hemtjänst. De äldre blir gladare och nöjdare och rörligare. Men Jenny Axelsson, inte kan det vara så att Alliansens syn på hälsosatsningar för den stora gruppen äldre inte klarar av att stå på egna ben. Detta ger signaler inför nästa val.

Ingeborg Oléni

medlem i svensk förening för folkhälsoarbete