Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Framtiden är grusad för Getingeskolans nior

En förälder är upprörd över att flera elever måste söka till gymnasiet på betygen från åttan.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Nu är det hög tid för kommunen att komma med en räddningsplan. Niorna är helt chanslösa att nå sina drömmar och mål.

När skolan startade efter sommarlovet var det många elever som planerade att höja sina betyg för att kunna komma in på sitt gymnasieval. Efter alla omorganisationer och lärarflykt på Getingeskolan står eleverna med vikarie efter vikarie. I dag hade min grabb fem ämnen varav en var med ordinarie lärare, en tillfällig obehörig lärare och resterande med vikarie. Vikarier som inte har någon som helst pedagogisk utbildning och dessutom oförmögna att sätta betyg på ungdomarna. Vilket i slutändan blir att de får söka på sitt betyg från åttan! Med andra ord, eleverna får inte samma förutsättningar som elever från andra skolor och det får lida för det resten av livet.

Man blir arg, ledsen och oerhört besviken som förälder till barn i Getingeskolan. NU måste något göras så våra ungdomar får samma villkor som andra elever när de skall göra sitt gymnasieval till jul! Det räcker inte med att man letat fram ersättningslokaler i Plönninge. Det måste till riktiga lärare och det är NU!