Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Framtid Hylte räddade fritidskortet

Äntligen har Hylte kommun fått en välbalanserad och framåtsyftande budget. Vi i Vänsterpartiet är stolta att tillsammans med övriga partier i Framtid Hylte ha varit med och format den.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Här vill vi särskilt lyfta fram betydelsen av att Hyltes barn och unga även fortsättningsvis kommer att kunna använda kollektivtrafiken på sin fritid utan att det kostar dem något. Det kostnadsfria fritidskortet, unikt i Halland för Hyltes unga, har varit under attack från Sverigedemokraterna och Moderaterna som helt försökt stoppa ungdomar från att resa fritt. Även Centerpartiet har angripit det; gratis busskort ja - men släpp inte ungarna över kommungränsen (vad allt kan de inte hitta på?! som Maj Brodin (C) svartmålande frågat sig i talarstolen).

Vänsterpartiet ser framåt, satsar och tror på ungdomarna. De är många gånger insiktsfulla och kloka. Genom att få möjlighet att vidga sina vyer och utveckla egna intressen utvecklas de till fria och ansvarstagande individer. Det är de som är framtiden. Barn och Unga bryr sig om miljön. Många är rädda för klimatförändringarna och tycker att vuxenvärlden sviker dem. Unga över hela världen protesterar och demonstrerar. Att vi i Hylte kommun då hjälper till så att våra barn och unga kan resa miljövänligt kollektivt i hela Halland oavsett föräldrarnas ekonomiska förutsättningar blir således ett litet bidrag till en mer hållbar värld och ett betydande bidrag till frihet och jämlikhet för Hyltes barn och unga.

Lisa Mogren & Bo Wahlén

Fullmäktigeledamöter

Vänsterpartiet Hylte