Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Framtid Hylte har en verklighetsfrånvänd syn

Framtid Hylte 2.0 vill till varje pris försvara sina, som de kallar, viktiga reformer för Hyltes barnfamiljer, ungdomar och pensionärer.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Replik. ”Framtid Hylte sätter alltid välfärden först”, Debatt 15/6.

Reformer som bygger på att vissa grupper får nyttja kommunal service gratis. Gratis är dock inte gratis – för någon behöver ju betala slutnotan.

2018 gjorde Hylte kommun för första gången på 14 år ett negativt resultat med knappt 15 miljoner kronor. Vi har konstaterat att kommunen sytt ut sin kostym allt för mycket. Att i det läget försvara reformer som går utanför kärnuppdraget – samtidigt som pedagoger, medarbetare inom elevhälsa och assistenter skärs bort – visar att Framtid Hylte 2.0 har en verklighetsfrånvänd syn på Hylte kommuns ekonomiska situation.

Framtid Hylte 2.0:s argument om att inte ta ut avgift för service som inte utnyttjas kan bli en kostsam historia när alla typer av abonnemang som invånarna har hos kommunen ska ha en månad utan avgift; exempelvis sophämtning och vattenavgifter. Så ser inte samhället ut. Man betalar för sina platser och abonnemang oavsett om man har semester eller ej – kostnaderna för verksamheten finns kvar ändå.

Centerpartiet och Moderaterna i samverkans förslag bygger på att förstärka framför allt för de barn och ungdomar som har behov av stöd för att klara sin skolgång.

Vi vill lyfta fram följande punkter i vårt budgetförslag, som vi saknar hos Framtid Hylte 2.0:

• Mobila teamet – psykosociala insatser för unga och deras nätverk.

• Uppstart av en resursskola – en skolenhet för de elever som inte får sina inlärningsbehov tillgodosedda inom ordinarie skolverksamhet.

• Uppstart av nattvandring – föreningsaktiva vuxna som nattvandrar i samhället.

• Uppstart för friskvårdsgrupp för barn med fetma – för att få bättre hälsa och förutsättningar att klara skola och fritidsaktiviteter.

För att utjämna olika uppväxtvillkor och förutsättningar krävs satsningar för dem som har störst behov. Att skapa bättre förutsättningar för dem gör hela samhället starkare och tryggar välfärden för alla.

Anna Roos

oppositionsråd och gruppledare för Centerpartiet i Hylte

Bo-Gunnar Åkesson

gruppledare för Moderaterna i Hylte