Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Bild: Patric Söderström / TT

Från en gås till länsstyrelsen

Tack länsstyrelsen för den fina våtmarken som ni gjort till oss fåglar och andra djur på Hökafältet i Norra Mellbystrand.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Vi är massor av gäss som övernattar där nu på sensommaren. Blir vintern mild kanske vi stannar hela vintern. Jag har lyssnat på tärnorna som också trivdes och de hade många bon ute på de små öarna i området. Räven som raskade över Hökhultsvägen kom inte åt deras ungar och ägg. Men göken lyckades lägga ägg i andras bon och gol nöjt i våras.

En del olyckskorpar kraxade att det skulle bli en myggplåga i området när det blev våtmark. Men när jag och mina vänner flyger in över norra Mellbystrand på väg mot nattvilan så sitter det fullt av människor ute och grillar i myggfria trädgårdar.

Ibland när det springer hundar i området så hör vi snälla människor som ber dom att koppla dom och inte alls ha dom på stranden. Men ”min hund är så snäll och lydig” hörs som svar. Men det vet ju inte vi fåglar så vi flyr ändå. På skyltarna står inga undantag för snälla hundar. Och nakenbadarna som vi också kollar in på våra flygturer vill säkert inte ligga i hundlort eller ha näsan i nykissad sand.

Ormar, grodor och andra djur hälsar också och tackar för arbetet ni lagt ner år oss alla. Paddan har sagt att han kan förmedla denna text så slipper jag att flyga till Halmstad med den, inte för att jag förstår hur det skall gå till med en padda, men det vet kanske ni som läser detta.

Mvh och tack från en gås på Hökafältet

LÄS MER: Hökafältets snabba förändring fascinerar

LÄS MER: Delar av Hökafältet ska bli till våtmarker