Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Akutmottagningen i Halmstad. Bild: Roger Larsson
Akutmottagningen i Halmstad. Bild: Roger Larsson

Frågan om sjukhus i regionen engagerar

Akutsjukhuset i Halmstad är en viktig fråga som berör hela Halmstads kommun, anser skribenten.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Slutreplik på inlägg av Tommy Rydfeldt (L) i HP 4/8.

Det känns oseriöst att Tommy Rydfeldt (L) hänvisar till en valkompass för att ge kommuninvånarna svar på en så viktig fråga som akutsjukhuset är för Halmstadborna. Vi vill dock tacka dig för att du gjorde det tydligt i din insändare att ett av förslagen var just att bara ha ett akutsjukhus i hela Halland. Det är nämligen just detta Hjärta för Halmstad motsätter sig.

Vi vill ha kvar akutsjukhuset i Halmstad. Vi har hela tiden påtalat att vi anser att akutsjukhuset i Halmstad är en viktig fråga som berör hela vår kommun och att det är en stor trygghetsfaktor för kommuninvånarna och dessutom en stor arbetsplats med många arbetstillfällen.

Vi vill ha transparens och ärlighet i debatten och inte att politikerna gömmer sig bakom tjänstepersonerna eller hänvisar kommuninvånarna till en valkompass. Och ska vi prata om sanningen eller inte, så är vi ganska säkra på att kommuninvånarna inte uppskattar när rapporter hemlighålls, det gäller att komma ihåg att offentlig verksamhet är skattefinansierad och skall vara transparent!

Ann-Charlott Mankell

Hjärta för Halmstad