Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Folkparken måste förvaltas inte förfulas

Folkparkens framtid är högaktuell och många har sina berättigade åsikter.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

En lösning, som kanske går hem i alla stugor och maktens salar, är att alla får sin beskärda del av kakan och får vara med och bestämma utformningen av Folkparken på Furet.

De som skall bygga bostäder kanske kan, med mitt förslag, till och med bli pionjärer i branschen och skapa en ny hållbar trend:

Bygg en bilfri boendestad i staden. I boendet kan det ingå en bilpool och el-cykelpool (eller så kan ett par cyklar/el-cyklar ingå i varje boende).

I nära samarbete med kommunen och kollektivtrafiken kan resenärer erbjudas rabatterade priser. Fördelarna är enorma! Väljer man att bo centralt så kanske man kan välja bort bil.

Halmstads kommun är på god väg att bli landets mest cykelvänliga stad, en vision som är verklighet för mig som året-runt-cyklist. Tack för grymt bra cykelbanor!

De som bygger bostadsområden i centrum måste ha hållbart resande med i beaktning. Trafikens infrastruktur måste mäkta med när det byggs hundratals nya boenden.

"Lilla" Furuvägen är redan tungt belastad (när byggs den nya Slottsmöllebron?) men kan avlastas avsevärt om man i Folkparken skapar en boendemiljö med minimal åverkan på trafikflödet.

Kulturhuset, som naturligtvis bevaras och restaureras, kan innehålla delar för alla och inte minst en ungdomsgård (med medlemsavgift) för alla våra tonåringar som kanske behöver en plats att "va" med vuxennärvaro på volontärbasis (jag är på!) och meningsfulla aktiviteter - tänk på värdet för samhället om ungdomar får detta!

Ett utomhusgym vid lekplatsen vore också en tillgång för alla - plats finns. Och ja, bevara så mycket av skogen som möjligt, en av endast 2.5 gröna oaser i hela centrum.

Folkparken väcker känslor. Jag finns tack vare Folkparken. Där på dansgolvet, en sommarafton för många fullmånar sedan, möttes mina föräldrar. Även då jag har sentimentala kopplingar till området så förstår jag att framtiden knackar på.

Folket, fastighetsägarna och kommunen kan tillsammans bli de Tre Hjärtan som krävs för en hållbar framtid för alla.

Kjells & Sonjas dotter