Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Fokusera på hotellet i stället

Bottennapp i den pågående debatten om ett eventuellt hotellbygge.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Tyvärr, man noterar ett bottennapp i den pågående debatten om ett eventuellt hotellbygge på området Österskans/Picassoparken.

För ovanlighetens skull delar jag uppfattning med HP:s politiske redaktör Mattias Karlsson. ”Godwins lag” gynnar inte sakfrågan och nu har fokus flyttats från hotellargument till personliga invektiv. Den relativa tystnad som har präglat debatten från kommunrådens sida omkring själva sakfrågan är illavarslande. Det är en starkt bidragande orsak till spekulationer, ryktesspridning och irritation hos medborgarna.

Men nu när en företrädare för folkinitiativet gör ett i sak mycket tvivelaktigt verbalt och osmakligt angrepp mot tjänstemän och lokalpolitiker, då blir det tre helsidor i HP. Ett resultat av just ”Godwins lag”.

Min vädjan till inblandade parter, sluta upp med den här debattnivån och använd justa metoder och argument. Allt inom ramarna för en värdig demokratisk process.

Folkinitiativet har gjort en hedervärd insats och förvaltat medborgarnas rättighet att säga sin mening. All heder! Det politiska systemet har tagit sitt ansvar och mönstrat resurser för ett rådgivande val. Så långt är allt väl och helt enligt spelets regler. Avsikten att trixa med namnet Österskans eller Picassoparken är redan avslöjat och torde inte ha det minsta betydelse för att säga ett rungande nej till hotellprojektet i sin nuvarande form.

Lars-Rune Ericsson

LÄS MER: Spricka i ledningen för hotellmotståndet

LÄS MER: Toppolitiker manar hotellmotståndare att ta avstånd

LÄS MER: Urspårad hotelldebatt är på sikt ett demokratihot

LÄS MER: Kommundirektör reagerar över nazistliknelser från hotellmotståndare