Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Utvecklingen för inrikesflyget kan påverka kundunderlaget för ett nytt hotell i Halmstad, menar skribenten. Bild: Stina Stjernkvist/TT
Utvecklingen för inrikesflyget kan påverka kundunderlaget för ett nytt hotell i Halmstad, menar skribenten. Bild: Stina Stjernkvist/TT

Flyg och hotellplan måste landa

Flygets utveckling ännu ett argument som ska vägas in i hotelldebatten.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Replik. Apropå ledaren ”Välkommet att ta ner flygresenärerna på marken”, 23/4.

Noterar med tillfredsställelse på dagens ledarsida (23/4) signerad Mattias Karlsson, att inrikesflygets betydelse i framtiden bör ifrågasättas. Det finns många ingångar i denna framtidsdiskussion och det finns all anledning att göra djupgående politiska, miljörelaterade och ekonomiska analyser för att fatta rätt beslut.

Nationella intressen skall vägas mot regionala och lokala inom dessa konsekvensområden. Glädjande att Mattias Karlsson inser och därmed påstår, citat: ”... att flygandet går ner, både av klimatskäl och att affärsresandet i högre utsträckning kommer minska på grund av en ökning av digitala distansmöten” – slut citat.

En lokal konsekvens av HP-ledarens tidiga analys leder per automatik till att ”Picassohotellets” framtida kundunderlag kommer att reduceras. Således ytterligare ett argument som skall vägas in i den pågående debatten och demokratiska beslutsprocessen omkring utvecklingen av Picassoparken/Österskans.

Man kan konstatera att vår kommun står inför omvälvande, stora och viktiga politiska beslut för att möta framtidens krav. En historisk period i Halmstad historia som för lång tid kommer att forma stadens karaktär, på många nivåer. Förvånande att delar av stadens styre väljer att kasta in handduken inför det som komma skall, och som man varit så involverade i.

Lars-Rune Ericsson