Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bilder ur polisens förundersökning gällande skövlingen i Tylösand. Bild: Polisen

Finns mer att bevaka än avverkningen i Tylösand

En stilla undran… Är det bara jag som tycker att det händer viktigare saker i HP:s bevakningsområde än skogsavverkningen i Tylösand?

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Var finns uppföljningen kring det PFAS dekontaminerade vattnet runt Kistinge? Borde man ägna lite undersökande journalistik kring att vårt viktigaste livsmedel är hotat?

Var finns de djupare analyserna av företagsklimatet i Halland? Var kan vi läsa om empiriska undersökningar kring effekterna av social isolering av äldre? Var finns betraktelser av hur alla koalitioner inom lokalpolitiken påverkar demokratin? Var finns uppföljningarna kring alla kommunala planer som till exempel klimatplanen? Var kan vi läsa om effekterna av LSS-neddragningarna? Finns det ett häkte i Halmstad – som är som det sägs i rikspressen – är drabbat av platsbrist som påverkar rättssäkerheten?

Många fler saker som är viktiga för Hallands utveckling önskar jag mig få belysta av sakliga och neutrala journalister. Låt juridiken sköta sitt gällande avverkningen i Tylösand och journalister och ledarskribenten på HP – gör det ni ska och belys, ifrågasätt och analysera hela ert upptagningsområde.

Cecilia Roos

Svar direkt

Tack för dina synpunkter.

Jag antar att du läst om det förorenade vattnet i Hallandsposten?

HP:s 18 nyhetsreportrar bevakar det mesta som händer i Halmstad, Laholm och Hylte. Vi har under året skrivit flera artiklar om företagsklimatet, hur corona-pandemin drabbar de äldre medborgarna och effekterna av LSS-neddragningarna. Även häktesfrågan har bevakats under året liksom klimatplanen, med mera.

Det hindrar inte att vi också på nyhetsplats, sakligt och neutralt, granskar och bevakar rättegången gällande den avverkade strandskogen i Tylösand – och vi har sett att det är en fråga som engagerar många.

Michael Ahlberg

redaktionschef