Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

 Bild: Björn Larsson Ask/TT
Bild: Björn Larsson Ask/TT

Finns det något att flagga för?

Håller med Per-Åke Pålsson att det är trist att det numera inte flaggas så mycket i vårt land.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Replik. Svar till Per-Åke Pålsson, 4/1.

Men man kanske skall fundera över om det finns en orsak till detta. Hur ser det ut i vårt land i dag i jämförelse med för ett par decennier sedan?

Stora delar av våra förorter är laglöst land där kriminella gäng sätter dagordningen och eventuella blåljusinsatser attackeras och omintetgörs. Knarket flödar fritt och skjutningar och sprängdåd är vardagsmat överallt. Ordningsmakten är marginaliserad liksom försvarsmakten som i princip slaktats och de flesta av våra gamla regementsbyggnader är omvandlade till köpcentrum eller kontor.

Tullen har varken resurser eller befogenheter att kontrollera fordon som helt riskfritt för ut stöldgods ur landet för otroliga belopp. En effektiv kamerabevakning är, eller har varit, förbjuden för att tillvarata kriminellas rätt till integritet. Mängdbrottslingar belönas med straffrabatt och alla brottsdömda får rabatter på sina straff – och är man tillräckligt ung får man inga straff alls, alltmedan brottsoffren sätts på undantag.

Skolornas utbildningsresultat är i botten och sjukvårds- köerna växer för varje dag. Det finns inte tillräckligt med platser på äldre- och vårdboenden. Många pensionärer lever under existensminimum. Vår en gång så väl fungerande järnvägstrafik har nu återkommande problem. Ja, listan kan göras hur lång som helst och orsaken till detta beror väl rimligen på de inkompetenta politiker och den dito så kallade kulturella eliten som haft inflytande i vårt land under den tidsperiod som denna förändring skett.

Med detta i åtanke kan man kanske travestera Leif Östling och säga ”Vad f-n har vi för något att flagga för”.

Tommy Johansson