Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Kulturskolan, här vid invigningen på nya platsen 2017, framhålls i insändaren. Skribenten ser farhågor om skolan måste spara. Bild: Jari Välitalo

Finns det inget annat att spara på?

Halmstads kommun har en av Sveriges mest välrenommerade kulturskolor med en fantastisk personal.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Många är vi Halmstadsbor i olika åldrar som njuter av de föreställningar som Kulturskolan visar upp både på Najaden och på stadens gator och torg! Trots att tusentals barn varje vecka får en fantastisk utbildning inom olika konstformer på sin fritid väljer nu kommunens politiker att sakta nedmontera Kulturskolan med sparkrav på flera procent under de närmsta åren.

Det kan tyckas oerhört futtigt av vuxna att spara in på barnens fritid och genom höjda avgifter eller personaluppsägningar minska möjligheter för barn att på ett kreativt sätt utvecklas. Många familjer kommer att drabbas när avgifterna planerar att höjas med 50 procent och vissa ämnen försvinner. Hur förklarar vi det för barnen?

Är Halmstads politiker överhuvudtaget medvetna om att Barnkonventionen blir lag 2020 och att kommunen därmed ska garantera varje barn en meningsfull fritid och rätt till kultur?

Kanske finns det andra poster i kommunen som kan sparas in i stället? Seniorresekorten, som kostar kommunen uppskattningsvis minst 10 miljoner kronor per år borde avvecklas i stället. Så kan pensionärerna betala sina egna bussresor när de går på Kulturskolans konserter…

Besviken mamma