Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Finland verkar veta vad som gäller

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Nato. Finland ser sig som en stolt, självständig nation med okränkbara gränser. De verkar veta vad som gäller i umgänget med sin mäktiga granne. Finland har i dag en av de numerärt största arméerna i hela Västeuropa (med tillgång till närmare 360 000 män och kvinnor). Det accepterar Ryssland.

Nato kryper allt närmare Putins skakiga gränser. Ett skäl så gott som något för tsar Putin, att förstärka Kaliningrad med ytterligare militär av olika slag.

Att i det läget närma sig Nato, för Sveriges del, som hela alliansen numera vill, ter sig fullständigt huvudlöst! Finns det någon som kan tycka att Turkiet, Italien, Polen med flera länder, är något att hålla i handen, då det eventuellt blir allvar av? Titta bara på nämnda länders (och flera andras) brist på lojalitet, när det gäller EU:s gemensamma flyktingpolitik.

Nej, rusta upp och modernisera vårt redan ganska högteknologiska försvar och genomför en slags ny värnplikt och det så fort som möjligt. Det är tyvärr det ända sättet att visa Putin att vi menar allvar med vår okränkbarhet till varje pris. Utveckla sedan samarbetet med de nordiska länderna. Finland verkar veta vad som gäller.

Martin Berntson

Haverdal