Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Budskapet är att vår kropp mår bäst av naturlig mat i stället för processad mat, skriver skribenten apropå boken ”Fejkmaten” Bild: Leif R Jansson / TT
Budskapet är att vår kropp mår bäst av naturlig mat i stället för processad mat, skriver skribenten apropå boken ”Fejkmaten” Bild: Leif R Jansson / TT

Fejkmat – eller mat i fullständig förvandling

Bokens enkla budskap är att vår kropp mår bäst av naturlig mat i stället för processad mat.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Vill du inte bli vilseledd när du handlar i matbutiken skall du läsa Ann Fernholms bok Fejkmaten.

Maten vi köper har ofta genomgått en fullständig förvandling. Det är som att en plastikkirurg har satt kniven i de ursprungliga råvarorna och gett dem en helt nytt ansikte. Kantarellsoppan som innehåller mer salt än svamp tillhör enligt förpackningen den utvalda kategorin ”selected soup”. Hallonkvargen som inte innehåller några hallon alls utan bara aromer säljs under varumärket ”Må Väl”. Hallon innehåller många fler ämnen än aromer till exempel vitaminer, mineraler och antioxidanter. Vad händer i våra kroppar om vi köper "Må Väl"-kvargen som bara är smaksatt med aromer i stället för hallon?

Bokens enkla budskap är att vår kropp mår bäst av naturlig mat istället för processad mat. Försök att läs den obligatoriska ingredienslistan på matförpackningen även om den är finstilt!

Per-Olof Erickson, Naturskyddsföreningen