Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Det planerade hotellbygget vid Picassoparken debatteras. Bild: White arkitekter
Det planerade hotellbygget vid Picassoparken debatteras. Bild: White arkitekter

Fantastiskt bra analys kring betonghotellet

Tack Flemming Norrgren. Han har i ett brev till ledarsidan författat en fantastiskt bra analys och sammanfattning angående betongklossen i Picassoparken!

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Replik. Apropå brev till ledarsidan av Flemming Norrgren, ”Hur ska makt-bygget tillföra något positivt”, 20/4.

Varför ska vi efter ett första gråklosshotell, ”DDR-huset” vid resecentrum, nu förses med ytterligare ett ännu större ”Sovjet-huset” i Picassoparken? Det är som Flemming säger: Hotell med konferensverksamhet går nog ingen lysande framtid till mötes. Vi har lärt oss träffas online.

Jag har också reagerat på Mattias Karlssons ledare, där han i princip förlöjligar hotellmotståndarna som bakåtsträvare och som inte vill att Halmstad ska utvecklas. Jag upplevde det på gränsen till förtal. Denna typ av angrepp leder bara till ännu hårdare fronter och splittring bland kommunens invånare.

Jag hoppas att det inte behöver bli en folkomröstning utan att partierna i Halmstad släpper prestigen och inser att det tidigare hotellbeslutet inte blev riktigt lyckat.

Peter Feuerbach, Harplinge

Svar:

Peter Feuerbach har rätt till sin egen uppfattning. Men att i en allmän debatt hävda att mina åsikter om hotellplanerna på Österskans och om hotellmotståndarna skulle vara ”på gränsen till förtal” är att häpnadsväckande.

Jag respekterar fullt ut att man har olika åsikter i den här frågan. Låt oss fortsätta debatten om sakfrågan och utan att göra påhopp och personangrepp. I ett sådant debattklimat finns bara förlorare.

Mattias Karlsson

politisk redaktör