Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Bild: Emil Langvad/TT

Fantastisk svensk sjukvård

Under det senaste halvåret har jag varit sjuk, mycket sjuk. Jag har legat på Halmstads lasarett vid flera tillfällen. Avdelningarna 41,42 och 52 har jag legat på. Men även på infektionsavdelning 21 samt Lunds universitetssjukhus där jag opererades. Fick en ny hjärtklaff.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. 

Varför skriver jag detta? Jo, av den anledningen att den behandling jag fick var rent fantastisk bra. Som exempel en natt här i Halmstad så stannade mitt hjärta i fem minuter. Men den duktiga personalen lyckades få igång hjärtat igen. Fråga mig inte hur man gjorde, för jag vet inte riktigt hur man bar sig åt. Naturligtvis har man talat om det men jag förstod inte allt i det tillståndet jag befann mig just då. Jag ville tacka dem som räddat livet på mig, men jag fick aldrig veta vilka de var. Vad kallar man sådant beteende? Hjältedåd av högsta dignitet? Räcker det? Jag lever ju! För mig personligen är det ju fantastiskt. Jag får vara med lite till.

Klaga inte på svensk sjukvård. Den är fantastisk. Åtminstone upplevde jag den det.

En annan sak som imponerade var Resam. Man kom och hämtade mig där jag bor. Körde mig ner till Lund och hem till bostaden igen. Två personer. Det kostade mig 2 x 80 kronor. Jag är imponerad.

Här har ni en som gillar svensk sjukvård högt och innerligt.

Gunnar Heikenberg

Halmstad