Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Hallands sjukhus i Halmstad  Bild: Roger Larsson
Hallands sjukhus i Halmstad Bild: Roger Larsson

Försöker Hjärta för Halmstad lura Halmstads invånare om sjukhuset?

Några planer på att göra Hallands sjukhus Halmstad till ett närsjukhus finns inte. I stället har uppdrag getts att ta fram underlag för om- och tillbyggnad.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Partiet Hjärta för Halmstad påstår i sin insändare i HP 2/8 att det finns risk att Hallands sjukhus i Halmstad förvandlas till ett närsjukhus. Antingen far man medvetet med osanning eller är totalt okunniga om processen kring framtidens sjukvård.

Det borde ju få varje väljare att fundera över hur detta parti hanterar andra frågor.

En enig regionstyrelsen gav regionkontoret i uppdrag att förutsättningslöst titta på organisationen kring framtidens sjukvård. Medicinska utvecklingen går mycket snabbt och sjukhusen måste anpassas och byggas om.

De kom med ett antal analyser och förslag som kommer att vara värdefulla i det fortsatta arbetet. Ett av förslagen var att bara ha ett akutsjukhus i Halland. Inte konstigt att man i sin helt opolitiska utredning lyfte frågan ur ett medicinskt perspektiv. Politiken har ju fler hänsyn att ta och avisade i enighet just denna del av förslaget.

Hade Hjärta för Halmstad varit intresserad av sanningen, och vad partierna tycker, kunde man gjort Hallandspostens valkompass. Där svarar sju av partierna att det är ett mycket dåligt förslag och ett parti ganska dåligt förslag.

Så några planer på att göra Hallands sjukhus Halmstad till ett närsjukhus finns inte. I stället har uppdrag getts att ta fram underlag för om- och tillbyggnad. Halmstads kommun arbetar också med en detaljplan för att möjliggöra detta.

Man avslutar insändaren med en mening som visar att man förmodligen inte har en aning om vad man skriver om.

” Vi vill inte heller att Regionen prioriterar ner vårdcentraler och akutsjukhus till förmån för vårdval, närakuter och nätläkare.”

Närakuter är en lite större kvälls- och helgmottagning med generösare öppettider för att avlasta sjukhusakuten. Är ni emot det? Just fenomenet privata nätläkare är alla regioner kritiska mot men det krävs en lagändring. Däremot att möta vården digitalt är en del av framtiden. Är ni emot det?

Vårdvalet är det som ger invånarna möjlighet att själv välja vårdcentral. Är ni emot det och vill återgå till att regionen tilldelar alla en vårdcentral?

Tommy Rydfeldt (L)

1:e vice ordförande i Hälso- och sjukvårdsutskottet, Region Halland