Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: Roger Larsson
Bild: Roger Larsson

Försök förstå – detta är en framtidsinvestering

Allt som skulle kunna gynna elitfotbollen i Halmstad har på nytt lagts i malpåse av de styrande i Halmstads kommun.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Först gällde det byggandet av en ny toppmodern arena i Arenaparken Sannarp. Därefter en ”total” utbyggnad av Örjans Vall. Den första på Sannarp förkastades helt. Blev för dyrbart. Utbyggnaden av Örjans Vall blev bara en ”tummetott” om man studerar de omfattande ritningarna och utredningarna som stolt presenterades av kommunen på sin hemsida.

Senaste sveket mot elitfotbollen i Halmstad är kommunens (nej?) upp-skov, att investera i ett nytt så kallat hybridgräs. Det visar än en gång Halmstad kommuns totala nonchalans för elitfotbollens framtid i Halmstad.

Samtidigt kämpar HBK med elitlicensen och konkurshot! Att i ett så utsatt läge säga nej, skjuta upp, investeringen av hybridgräs på Örjans Vall, är både småsint och dålig reklam för kommunen.

Hybridgräs innebär att betydligt fler matcher kan spelas på Örjans Vall. Exempelvis skulle Halmias och HBKs damlag, allsvenska HBK U21 och allsvenska serieledarna HBK U19 få en representativ hemma- plan för spelare och publik. Många ”träningar” skulle kunna förläggas till A-planen, med alla dess fördelar det ger! Fler spelade matcher genererar också ökade intäkter för kommunen.

Att i ett ekonomiskt pressat läge, för HBK, skjuta även detta på framtiden är inte rätt politik! Andra elitklubbar i Sverige får stöd av sina kommuner. Men som vanligt ställer sig Halmstads kommun inte bakom klubbarnas begäran!

All reklam för Halmstads kommun som elitfotbollen i årtionden gjort, tycks inte vara uppskattad av de styrande! Skylla på att ”hybridgräset blivit så dyrt”, är inte annat än okunskap och svek mot elitfotbollen i Halmstad!

Försök förstå: ”Detta är en framtidsinvestering både för elitfotbollen och ungdomen i hela Halmstads kommun”!

Larsjohan Svensson

LÄS MER: Haglund efter hybridgräsbeskedet: ”Det kanske finns fördelar”

LÄS MER: Vändningen: Örjans Vall får inget hybridgräs till 2020