Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Skribenten har fått ett brev som bekymrar om sopsortering.
Skribenten har fått ett brev som bekymrar om sopsortering.

Förlåt mig om ni får höjd taxa

Förlåt alla invånare i Laholms kommun.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Kommer ni att få förhöjd avfallstaxa framöver så är det jag som är orsaken till detta.

Har alltid varit noga med att dra mitt strå till stacken när det gäller miljöarbete, inte minst avfallssortering, och har fortsatt med det även efter att vi i Laholms kommun fick de nya fyrfackskärlen för att underlätta sortering och vara mer sparsamma mot miljön.

Det lagas mycket mat från grunden i familjen, inte minst vegetariskt vilket leder till mycket matavfall från grönsaker, rotfrukter och andra lokala råvaror men som inte producerar en massa förpackningsmaterial i form av plåt/glasburkar och andra förpackningar.

Blev mycket bekymrad när jag fick ett personligt brev från Avfallsservice på Laholms kommun där de skriver att jag har förbrukat för många matavfallspåsar fyra buntar under år 2020 i stället för två buntar/år vilket tydligen är normen (alltså sorterat mina sopor för bra) så detta kommer att leda till förhöjda avfallstaxor för alla i Laholms kommun. Dessutom kan konsekvensen bli att sopbilen inte lämnar av nya tomma påsar till mig utan att jag ska hämta upp den själv på angivet ställe i Laholms kommun.

Det kan jag mycket väl göra men då känns det helt plötsligt som det är jag som får förhöjda kostnader vilket jag kan tänka mig att ta om det är Laholms kommuns mening att bestraffa dem som sorterar enligt konstens alla regler.

Det tråkiga är att man i en kommun som vill ha en miljöprofil inte fortsätter på den inslagna miljösatsning som avfallssortering innebär utan i stället väljer att lägga tid och resurser på att skicka ut personligt adresserade brev till de om sorterar för mycket.

Kontaktade Laholms kommun direkt när brevet damp ner i brevlådan utan att fått något svar.

(Tips till Laholms kommun. Billigare och snällare mot miljön att mejla än att skicka brev med postgång.)

Hur går det miljötänket i hop Laholms kommun?

Framtidstro