Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Föreningen måste bevisa att de rensat ut den salafistiska miljön

Magnus Ranstorps klargörande om utvecklingen av den salafistiska miljön i Halmstad är minst sagt skrämmande.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Replik. Apropå artikeln "Terrorforskaren: Bra beslut att säga nej till moskén", 28/3.

Frågan är hur Lovisa Aldrin et al. ställer sig till terrorforskarens kartläggning av imam Abu Muadhs extremreligiösa idéer och verksamhet vid moskén i Halmstad, där en bokstavstrogen salafistisk religion utövas som definitivt inte tillåter någon religionsfrihet för andra!

Det är milt sagt störande att då mötas av synpunkter om att ”religionsfrihet inte längre är viktigt i Halmstad”. Även om imamen (på oklara grunder) inte längre är verksam i Halmstad, ger företrädare för muslimska föreningen på förfrågan av HP knappast något övertygande svar på om moskén nu är befriad av de bokstavstroendes auktoritativa medeltida idéer.

Muslimska föreningen måste naturligtvis på ett övertygande sätt bevisa att de rensat ut den salafistiska miljön, innan det kan bli tal om att få kommunens och medborgarnas stöd för att bygga en ny moské. Detta handlar inte om islamofobi, utan om att skapa en moské där man fritt får förmedla sin muslimska tro – men inom svensk lagstiftning och FN:s regler för mänskliga fri- och rättigheter.

”Vän av religionsfrihet”

LÄS MER: Strid i fullmäktige om avtal för moskébygge