Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Fördelen med statligt guldregn

Med stor sorg läser jag insändaren i HP fredag 6 september. Jag är nära anhörig till en av de lyckliga som får delta på denna resa, så jag vill också säga mitt!

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Replik. Apropå insändaren ”Problemet med statligt guldregn”, 6/9.

Ann-Charlott Mankell (M) jobbar varmt och med ett mycket stort hjärta för dagens äldrevård i vår kommun. Jag förvånas över att hon angrips på detta sätt. Jag kan nämna att även vi – undertecknad som är anhörig och min svärmor som ser mycket fram emot denna resa – blir sårade.

Tänk, att efter alla år med slit tills kroppen inte orkar mera ska få denna möjlighet att uppleva något annat.

Tänk att det finns personal som är villiga till att delta i detta projekt. För det är ju ett projekt – för att se om det är bra, kommer de resande att gilla det? Vad oss bekant är detta en förstagångsgrej för Halmstads kommun. Jag är övertygad om att de resande kommer att få en upplevelse – som i sin tur kan förmedlas till vänner på äldreboendet. För att skapa större delaktighet, samvaro, lära känna personal och på annat sätt påverka, hur ett ska äldreboende fungera?

I vår värld ett nytänkande som vi tycker Mankell hanterar professionellt.

Harplinge äldreboende har vårt största förtroende vad det beträffar enhetschefer, undersköterskor, vårdbiträden, kökspersonal, konceptansvarig/aktivitetsledare med mera.

De gör tillsammans ett fantastiskt arbete och har fått igenom en av sina idéer vilket denna insändare egentligen handlar om. Att personal tar initiativ, ansöker om bidrag som finns – från idé till handling, då är det sorgligt att läsa som man gör i denna tidigare insändare.

Vi är glada och tacksamma att hemvårdsförvaltningen har en klok, klarsynt kvinna som ordförande, som vågar testa nytt och satsa – och framförallt jobbar för äldres bästa.

Glad resenär på 92 med familj

LÄS MER: Fem miljoner ska sätta guldkant på äldres vardag