Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Dåligt förbud. Lördagsgodis är bättre än godisförbud tycker insändarskribenten. Bild: Mariam, Butt

Förbjud godisförbud!

Det är många föräldrar som har gett sina barn godisförbud mot att dem ger sina barn pengar istället, det tycker jag är fel.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Jag är tolv år. Jag har ätit godis varenda lördag i princip hela mitt liv. Jag är varken överviktig eller har haft några hål i tänderna som många vuxna påstår att man får om man äter godis. Jag har även lärt mig att kontrollera kosten och hälsan på det sättet.

Godisförbud kan även bli allvarligt i längden. Om man utesluter något från kosten helt så är det lätt att det blir en fixering och kan leda till ätstörning.

Eller så kan det leda till hetsätning, att man tror att bara för att man inte har ätit godis på länge så kan man helt plötsligt äta jättemycket utan att det är dåligt.

Visst, godis är onyttigt men kroppen klarar av lite godis varje lördag eller den dagen då man har godisdag. Onyttigt för tänderna är det bara om man går och småäter, vilket är dumt att göra.

Det finns även saker med godis som är bra. Jag har läst att det kan vara förebyggande mot vissa sjukdomar, lindra stress och även förbättra humöret.

Att ge sina barn pengar för att ha godisförbud tycker jag är konstigt. Jag tycker man ska ge sina barn nyttigt hela veckan förutom en dag då de kan belönas med LITE godis.

J