Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Lägg ner det civila flyget i Halmstad, tycker skribenten. Bild: Jari Välitalo
Lägg ner det civila flyget i Halmstad, tycker skribenten. Bild: Jari Välitalo

För vem är flygplatsen viktig?

Är det företagen som efterfrågar tjänsten så bör de väl vara med och täcka underskotten.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Lägg ner det civila flyget i Halmstad. Flygplatsen visar underskott med 23 miljoner kronor 2021 mot tidigare årliga minus med 10–15 miljoner kronor. För att täcka underskotten överförs pengar över från bland annat HFAB, vilket innebär att hyresgästerna får stå för notan. Då vore det ärligt att lägga till ett belopp och en rad på hyresavin med texten "bidrag till Halmstads flygplats".

Det upprepas från ansvarigt politiskt håll att flyget är viktigt för staden. Med tillräckligt många upprepningar så blir det en sanning. För vem är flygplatsen viktig? Är det företagen som efterfrågar tjänsten så bör de väl vara med och täcka underskotten. Det finns flera flygplatser nära oss, fem mil till Ängelholm med flera avgångar dagligen inrikes, 15–16 mil till Malmö/Sturup, Köpenhamn/Kastrup och Göteborg/Landvetter för längre resor.

I dessa tider med färre arbetsresor och fler digitala möten, ökat medvetande om flygets negativa miljökonsekvenser, årliga underskott där pengarna kan användas på bättre sätt och närheten till andra flygplatser finns inget berättigande för en kommunal flygplats i Halmstad.

LN

LÄS MER: Halmstad City Airport går mot rekordförlust