Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

För många med låg pension är möjligheten att åka gratis en krydda i tillvaron

Så ni beslutsfattare: Ställ upp för pensionärerna och miljön.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Seniorkortet än en gång. Jag uppskattar verkligen er lokalpolitiker som lägger ner mycket tid och engagemang för invånarnas bästa. Det är lätt att lägga till förmåner, svårare att ta bort vilket många insändare om seniorkortet har vittnat om. När det gäller beslutet om att dra in möjligheten för 70-74-åringar att gratis åka buss i Halmstad så utsätter ni er för mångas missnöje. Många uppskattar att kunna åka kollektivt ur miljösynpunkt, spara bensin, slippa ta bilen till centrum. Många flugor i samma smäll således. För många med låg pension är möjligheten att åka gratis en krydda i tillvaron.

Kommunens budget omfattar cirka sex miljarder kronor. Att spara fem miljoner kronor på indragna resor, eller knappt 1 promille, får väl nästan betraktas som felräkningspengar. Det hade varit enkelt att finansiera dessa fem miljoner kronor genom att nagga lite på årets budgeterade överskott. Ett annat finansieringsalternativ hade varit att minska kommunens administrativa kostnader. Här finns mycket att spara genom att exempelvis att minska på möten eller konsultkostnader för "onödiga" projekt. Inte att ställa indragna resor mot vård, skola och omsorg.

Så ni beslutsfattare: Ställ upp för pensionärerna och miljön. Gör om och gör rätt.

Pensionerad kommunaltjänsteman