Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

VÄSTERÅS 20190816
Rollator på ett äldreboende.
Foto: Fredrik Sandberg / TT / kod 10080 Bild: Fredrik Sandberg/TT
VÄSTERÅS 20190816 Rollator på ett äldreboende. Foto: Fredrik Sandberg / TT / kod 10080 Bild: Fredrik Sandberg/TT

Förändringar av lönerna inom vården är oacceptabla

Varför saboterar våra kommunpolitiker en redan undermålig äldrevård genom införandet av nya arbetsvillkor och scheman som försämrar vården ytterligare?

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Varför saboterar våra kommunpolitiker en redan undermålig äldrevård genom införandet av nya arbetsvillkor och scheman som försämrar vården ytterligare?

Trots stora protester även i andra kommuner gör man det mitt i en pandemi strax innan jul, det är inget annat än rävspel. Detta egenmäktiga beslut är ett grepp som enbart gagnar arbetsgivarsidan.

Man har helt bortsett ifrån den så viktiga kontinuiteten och individanpassningen! Att strunta i om personalen får sitt privatliv förstört kommer sannolikt att straffa sig i längden. De försämrade sönderhackade arbetstiderna och arbetsvillkoren skapar stress och otrygghet som drabbar vårdtagarna.

Personalen tappar sin energi och arbetsglädje. Man riskerar vårdkvalité och patientsäkerhet. När har tvång någonsin lett till en positiv och motiverad personal? Att kalla det ”hälsoschema” är enbart en snygg paketering, det lurar ingen.

Finns det ens någon vetenskaplig forskning som stöder tesen? Stympar man arbetspass så blir ju välbehövlig återhämtning och ledighet kortare. Kommunal tycks inte ha lyssnat på protester från personalen, enligt hemvårdschefen lär dessa ha svalt betet ganska lättvindigt.

Meningen är väl att facket ska arbeta för de anställdas sak? Vem av oss skulle vilja arbeta frekventare pass och inte ens säkert veta om man får vara på sin invanda arbetsplats och sedan dessutom tvingas att arbeta varannan helg?

För att inte tala om heltidstvånget. Det om något kommer att generera fler utbrända. Hur kunde man gå med på det i avtalen? Avsikten var väl att deltidsarbetare skulle erbjudas att öka till heltid om de ville. Ännu ett exempel på hur de som har vinning av det kan förvrida slutresultaten.

Om man nu pressar personalen ännu mera så kommer både sjukskrivningar och uppsägningar att öka! Vad återstår då av den medicinska kompetensen när beslutsfattarna själva kan komma att behöva vård!?

A. L. Bertilsdotter