Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Johan Nilsson/TT
Bild: Johan Nilsson/TT

Får jag finnas till?

Aldrig någonsin skulle jag kommit på den befängda idén att fråga efter respektive persons sexuella läggning eller vilket kön de uppfattar sig som eller sortera efter hudfärg vid en anställning.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Jag är en vit, heterosexuell man, gift (med en och samma kvinna) sedan 45 år, har tre barn (två flickor och en pojk) och fem barnbarn (tre flickor och två pojkar).

Kallade mig feminist redan innan Fi kidnappade begreppet från vänster. Jag har varit chef för och haft arbetskamrater, både kvinnor och män, och från ett otal olika nationaliteter och språkgrupper. För mig finns det två kön, manligt och kvinnligt. Aldrig någonsin skulle jag kommit på den befängda idén att fråga efter respektive persons sexuella läggning eller vilket kön de uppfattar sig som eller sortera efter hudfärg vid en anställning.

Detta blir tyvärr resultatet om identitetsaktivisterna får fortsätta att härja fritt. Nu har de erövrat 1177 och Försäkringskassan till exempel.

Så min rubrik "Får jag finnas till?" kanske skulle ändras till "Finns jag?"

För övrigt anser jag att hönor finns i hönsgården.

Göran Peterson

Steninge