Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Jari Valitalo
Bild: Jari Valitalo

Exploateringen har redan gått för långt

Fredagen den 9/10 kunde vi läsa i HP om orter som ska växa samt hur man ska stärka turismen.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

En plats som pekas ut för ökad turism är bland annat Grötvik. Det finns en enda smal väg ner till detta naturområde som ligger tajt till havet. Vägen är avstängd längre bort mot Sandhamn. Många boende är mycket störda över trafiken ner mot Grötvik, som sommartid närmar sig E 6-nivå.

Börja med att stoppa trafiken före bron, eller om möjligt sista alternativ, öppna vägstumpen ute mot Sandhamn. Bilar rör sig hela tiden fram och tillbaka utmed havet på grund av avstängningen. Vår vackra natur med tillträde till hav och klippformationer är verkligen ett känsligt område värt att bevaka, om nu kommunen har något inflytande i detta område. Exploateringen av Grötvik har redan gått för långt. Naturen och vårt historiska arv har naggats i kanten och förfulats avsevärt. Man måste komma i håg att Grötvik till ytan är ett mycket begränsat område.

Först nu på senhösten har vågbruset tagit över, med guppande sjöfågel i havet, med solen som glittrar mot vandrande mysmänniskor som älskar naturområdet Grötvik som det var före exploateringen.

Sluta exploatera och förändra naturvärden med stort historiskt värde.

Vågbrus o glitter i sjön