Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Småföretagare får kommunen att leva, skriver Andréa Skoglund, Halmstads lokala parti. Bild: Janerik Henriksson/TT
Småföretagare får kommunen att leva, skriver Andréa Skoglund, Halmstads lokala parti. Bild: Janerik Henriksson/TT

Ett välmående näringsliv ger god välfärd

Våra småföretagare är våra medspelare som genom sina företag skapar jobb, skatteintäkter och välstånd, skriver Andréa Skoglund, Halmstads lokala parti.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Småföretagarnas rankning för Halmstad 2022. Är det ett kvitto på hur man upplever det eller bara siffror som ska tolkas som positiva?

Jag förstår det oerhörda ansvar som läggs på småföretagaren som i dessa tider måste vara oerhört påfrestande. Alla timmar som nyttjas för att förverkliga en idé, all byråkrati som prövar ens tålamod och det är bara toppen av isberget.

För mig är det enkelt att förstå att det inte är enkelt att vara småföretagare. Jag vill hylla alla dem som driver små företag, de som ofta på marginalen får det att gå ihop. Där resultatet är så förknippat med den egna försörjningen. Nu när inflationen slår hårt är den särskilt kännbar för de småföretagare som precis börjat återhämta sig efter sviterna av covid-19.

När höga elpriser, höga livsmedelspriser och höga drivmedelspriser slår till krävs det en förståelse för småföretagandet. En förståelse som sammanstrålar med dialog, lyhördhet och de attityder som man har blir centrala faktorer för en framgångsrik och handlingskraftig kommun.

Våra småföretagare är våra medspelare som genom sina företag skapar jobb, skatteintäkter och välstånd. Det är ni som får kommunen att leva och bidrar till vår gemensamma välfärd.

Återigen har den högsta politiska ledningen och kommunchefen som ska vara drivande i dessa frågor misslyckats.

Halmstads kommun hamnade på plats 158 av 290 i Småföretagarnas riksförbunds rankning för 2022. Endast Hylte rankades lägre än Halmstad i Halland.

Ett välmående näringsliv är nyckeln till en god välfärd. Låt oss underlätta och tillsammans utveckla vårt näringsliv för hela kommunen.

Andréa Skoglund

Halmstads Lokala Parti