Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ett utökat utbud på Söder är ett tänkbart alternativ

Halland är en mycket expansiv region och det finns glädjande nog många områden i länet som har goda förutsättningar för en förstärkt kollektivtrafik. Söder i Halmstad är ett av dessa!

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Replik. Svar till "Boende på Söder som verkligen skulle åka mera kollektivt om bara förutsättningarna fanns", 24/1.

När det gäller linje 62 så har vi redan gjort förändringar som givit positiva effekter på resandet. Bland annat har tidtabellen blivit enklare när bussen numer kör samma väg in och ut ur området. Dessutom har vi skapat nya hållplatser vilket ökat tillgängligheten.

De här åtgärderna har bidragit till att resandet ökat. Utvecklingen i våra prognoser ser fortsatt positiv ut för Söder. Fortsätter den i samma takt så ser vi redan nu att det kommer finnas ett tillräckligt bra underlag för att kunna förändra och utöka utbudet inom en inte allt för avlägsen framtid. Hur den förändringen kan komma att se ut måste vi dock få återkomma till.

Generellt är kortast möjliga restid ett av den framgångsrika kollektivtrafikens absoluta trumfkort. Det innebär att det inte blir konkurrenskraftigt mot bilen att låta till exempel linjerna som passerar utanför Söder, också gå vägen inom Söder. Så det är inget alternativ. Däremot ett utökat utbud på Söder, det ser vi som ett tänkbart alternativ.

Peter Gyllander

presschef

Hallandstrafiken AB