Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Bild: Jonatan Gernes/arkiv

Ett tredje skräckinjagande förslag till hotell på tomten

Nu har väl ändå Laholms kommun än en gång tagit sig vatten över huvudet.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Enligt nuvarande detaljplan är tomten i hörnet Birger Pers väg/Norra Strandvägen utlagd som parkmark, 7000 m2 – nu parkering och får inte bebyggas – resten 7000 m2 är naturmark.

Parkeringen fyller ett stort behov under sommarmånaderna (cirka 200 platser räcker inte till utan smågatorna runt om proppas igen). Hur ska badgästerna nå stranden om det inte finns parkeringsplatser?

Kan kommunen lägga ner ett så stort område med detta förslag till skrytbygge och dessutom stänga av Norra Strandvägen och förhindra tillfarten till campingen och tvinga in all tung trafik på smågator.

Nyligen presenterades ett tredje skräckinjagande förslag till hotell på tomten.

Förslag

Nr 1 2015 Krook och Tjäder, 24 meter högt.

Nr 2 2017 Krook och Tjäder, 3–4 våningar.

Nr 3 2018 Krook och Tjäder, 25,5 m + hisschakt = ca 27 meter högt.

Alla tre helt oförenliga att smälta in i Mellbystrands karaktär. Det måste kostat skjortan att göda en Halmstadarkitekt som tydligen aldrig satt sin fot på platsen, därtill alla kostnader till ett flertal konsulter, bland annat har Sweco 11/11-17 på uppdrag av Laholms kommun redovisat en rapport över kustens erosion (en stigning med 1 meter kan innebära att sandstranden rör sig 100 meter inåt land) och uppmuntrar oss att värna om klitterna men till förslaget till nya hotellet ska tre mindre och en större byggnad byggas väster om Norra Strandvägen direkt ute i dynlandskapet. Är detta med Länsstyrelsens goda minne?

Bostäderna inom nuvarande detaljplan har en högsta tillåten byggnadshöjd på 3,5 meter väster om Kustvägen och nu föreslås ett hotell på 27 meter. I vår vackra huvudstad Stockholm har endast kyrktorn tillåtits bryta en samlad silhuett!!?

Kommunen vill få tillbaka sitt gamla rykte som Sveriges Riviera (som gammal Mellbystrandsbo vill jag minnas att Mellbystrand i stället kallades ”hela Sveriges badbalja”), varför inte sopa rent utanför egen dörr först och riva skamfläckarna Kirunakolonien, Barbella och Surfside och satsa på Stadshotellet i Laholm i stället.

Carita Färe

LÄS MER: Spa-hotell får utsikt mot havet

LÄS MER: Spa-hotellet stoppar infart till campingen