Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Sommarkraft Bild: Jari Välitalo

Ett svek från HFAB att inte ge ungdomarna seriös arbetsledning

Jag blir också mörkrädd efter vad jag sett här på Vallås under sommaren. HFAB har haft ett antal ungdomar anställda bland annat för att rensa i rabatter på Vallås där vi bor. Vi såg ett par unga killar som planlöst jonglerade med en ogräshacka och en kratta. Vi gick fram och pratade med dem.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Svar till ”Lotta Nilsson”, 24/8

Det visade sej att hackan var sönder. Hjälpligt lagad med silvertejp. Men oduglig. Och då tillhandahölls den ändå av HFAB, ett företag som går med många miljoner i vinst. Som har 110 personer anställda.

Killen med hackan visste inte hur man använder en sådan. Han visste inte vad som var ogräs av det som växte i rabatten. Någon arbetsledare fanns inte i närheten.

Jag såg några tjejer rensa rabatter framför Ica med mobilen i ena handen och hacka i den andra. Förde hackan fram och tillbaka i jorden med ögonen koncentrerade på mobilen. I rabatten växte halvmeter hög gråbo och annat ogräs. De hade ingen aning om att dessa skulle dras upp med rötterna.

Under hela sommaren har rabatter och gräsmattor sett ovårdade ut här på Vallås. HFAB har tydligen överlåtit all skötsel till dessa ungdomar. Nu i mitten av augusti har man hyrt in personal från professionella trädgårdsfirmor.

Det är faktiskt ett svek mot ungdomarna att bara släppa ut dem i verkligheten utan ordentliga rutiner/regler och arbetsledning. Vad får de för bild av arbetslivet?

Det är bra att HFAB ger sommarjobb till ungdomar men det måste skötas mer seriöst. Ett tips är att HFAB nästa sommar låter ungdomarna jobba inne på kontoret, exempelvis i receptionen, ekonomiavdelningen, personalavdelningen.

Då får ungdomarna se hur det är att arbeta på riktigt och kan få kompetent arbetsledning och råd inför framtida arbetsliv.

Vallåsbo