Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: Jurek Holzer / SvD / TT
Bild: Jurek Holzer / SvD / TT

Ett ovärdigt beslut om maten

För ett par veckor sedan tog socialnämnden i Laholm beslut att servera kall mat till de äldre, som får sin mat genom kommunens hemtjänst, att gälla från 2021.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Sedan dess har kommunstyrelsen fastställt beslutet.

I stället för nylagad varm mat blir det vakuumförpackad kall mat som levereras två gånger per vecka. Sedan får kunderna värma upp den bäst de kan.

Det var de sex partierna i Samverkan Laholm, med stöd av SD, som röstade fram beslutet. Sedermera även LP. Heder åt Socialdemokraterna som röstade emot. Trygghetspartiet, som inför valet talade om att man arbetade för pensionärernas bästa, hade nu glömt detta.

Att vi i kommunen har så många äldrefientliga partier, som behandlar en minoritetsgrupp på detta sätt, är beklämmande. Var finns medmänskligheten och människors lika värde, som många av dessa partier talar så vackert om?

Att göra livet än svårare för denna minoritet, som av olika anledning har behov av hjälp med sin mat, är inte människovärdigt anno 2019.

Till sist ett gott råd till de partier och dess ledamöter som röstat fram dumheten: Ställ Er i skamvrån och skäms!

Arne Andersson, 91

tidigare kommunpolitiker

LÄS MER: Maten ska köras ut kall till de äldre

LÄS MER: Mat är fortfarande en jätteviktig del av våra äldres vardagsliv

LÄS MER: Kall mat inget att ha