Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ett otydligt och flummigt svar om att ta i hand när man hälsar

Jag fick reda på att det förekommer att föräldrar (män) av religiösa skäl vägrar ta kvinnliga lärare i hand i Hylte.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Eftersom detta är ett fall av solklar kränkning tar jag upp frågan med Hylte kommuns högsta skolpolitiker Maria Hedin (S). Detta sker i fullmäktige. Men bortsett en hänvisning till Stefan Löfven är hennes svar otydligt och flummigt.

Och än värre blir det när hon ”förtydligar” vad hon sagt i fullmäktige i efterhand i HP (15/12). Hon hänvisar till det värdegrundsarbete som sker i Hyltes skolor. Säkert väldigt bra och nödvändigt men det har ju ingen betydelse i detta fall eftersom mannen som inte vill hälsa på kvinnor säkerligen inte har deltagit i något värdegrundsarbete.

Och då kvarstår frågan: vad skall en lärare göra om hon (för det handlar ju bara om kvinnor) utsätts för denna kränkning? För det sker i klassrummet, i mötet med föräldrar, i arbetets vardag. Det behövs klara signaler från politiken för att inte denna form av kränkning skall normaliseras ty jag fruktar att det finns ett stort mörkertal.

Så min enkla fråga till Maria Hedin är: Om en lärare utsätts för detta att en manlig förälder vägrar hälsa på henne av religiösa skäl, skall hon då göra en kränkningsanmälan?

Bo Gunnar Åkesson (M)

Hyltebruk

LÄS MER: ”Föräldrar ska ta i hand”