Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Det kommer en dag när man som äldre saknar tryggheten och att sitt behov i vardagen inte täcks av hemtjänstens och nattpatrullens timmar. Det är då det ska finnas ett äldreboende att kunna flytta in i, skriver insändarskribenten. Bild: TT/arkiv
Det kommer en dag när man som äldre saknar tryggheten och att sitt behov i vardagen inte täcks av hemtjänstens och nattpatrullens timmar. Det är då det ska finnas ett äldreboende att kunna flytta in i, skriver insändarskribenten. Bild: TT/arkiv

Ett nybyggt äldreboende kunde ha funnits på plats

Om man hade lyssnat på oss så skulle vi haft ett nybyggt äldreboende med bistånd i Getinge, tomten finns kvar. Då som nu finns det många äldre ute i tätorterna.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

”Kethupeffekten: Lång kö till plats på äldreboende”

Detta kan man läsa i Hallandsposten i december månad 2021 (28/12), där Halmstads kommuns hemvårdsförvaltning uttalar sig.

Jag förstår deras problem i förvaltningen och att de gör så gott de kan, men det är politiken som tar fram handlingsprogram.

När äldreboendet Almgården diskuterades i kommunfullmäktige den 29/3-16 om en nedläggning, då vann vi Getingebor och alla andra som stöttade oss, med 1 röst övervikt att ingen nedläggning skulle ske.

Men tyvärr gjorde man en snabb nedläggning året efter.

Ett beslut om nybyggnation av ett äldreboende i Getinge skulle stå klart år 2022, som sedan blev framflyttat till år 2025 på grund av att behovet finns inte förrän då.

Nu borde man som politiker börja skämmas.

År 2016 var det 69 äldre personer som köade till äldreboende i kommunen. År 2021 är det 130 äldre personer.

Allaredan då informerade vi från Getinge beslutsfattarna i Alliansen ( M, C, L, KD osv) att behovet var stort att bygga i Getinge, om man hade lyssnat på oss så skulle vi haft ett nybyggt äldreboende med bistånd i Getinge, tomten finns kvar. Då som nu finns det många äldre ute i tätorterna.

Vi tyckte då och tycker fortfarande att man från politikens håll borde ha insett att lägger man ner ett äldreboende och när det finns behov av platser då bygger man nytt.

Det kommer en dag när man som äldre saknar tryggheten och att sitt behov i vardagen inte täcks av hemtjänstens och nattpatrullens timmar. Det är då det ska finnas ett äldreboende att kunna flytta in i.

Kerstin Nilsson, Getinge

LÄS MER: Tomma platser har bytts mot lång kö till äldreboenden

LÄS MER: Så vill politikerna lösa platsbristen

LÄS MER: S reagerar på beslutet om nytt äldreboende i Getinge