Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Roger Larsson
Bild: Roger Larsson

Ett centrum som är bortom all räddning

Hur ledsamt det än kan vara, så har vi ett centrum i Halmstad som nu är bortom all räddning.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Beslut om detta togs av Alliansen med moderaternas Graf i spetsen, när etableringstillstånd gavs för en kraftig utbyggnad av det som nu heter Hallarna.

Därmed inleddes också flykten av butiker från centrum till det nya köpcentrumet Hallarna. Det senaste exemplet är ju HM men det kommer fler. Det är bara att räkna nuvarande dubbeletableringar i centrum och Hallarna så hittar man åtminstone 15-20 företag. Som exempel på sådana kan nämnas Kappahl, Lindex, Dressman, Hemtex med flera.

Att Alliansen nu försöker mörka sitt ansvar i centrumavvecklingen genom att med läpparnas bekännelse försöka låtsas som om en miljonsatsning på centrum, på vad vet man överhuvud taget inte, gör varken till eller från. Vårt tidigare levande centrum kommer ändå att tyna bort. Det beror alltså inte alls på ökad näthandel men till viss del på fastighetsägarnas uppskruvna hyresnivåer och framför allt på att Hallarna erbjuder en attraktivare etablering.

Så, vi som tyckte om att besöka Halmstads centrum, får nu nöja oss med frisörer, optiker, apotek och restauranger. Men även dessa branscher kommer så småningom att påverkas av ett folktomt centrum.

LNo

LÄS MER: H&M stänger butiken i Halmstads city

LÄS MER: ”Nu kommer det att bli ännu mer dött i centrum”

LÄS MER: "Tomma skyltfönster skadar bilden av centrum"