Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

 Bild: Fredrik Sandberg/TT
Bild: Fredrik Sandberg/TT

Ett avslut närmar sig efter 34 års utredande

Om några månader kan vi kanske äntligen avsluta utredningen om mordet på Olof Palme.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Polisens kostnader för Palmeutredningen bedömdes vid början av år 2016 till cirka 550 miljoner kronor och utredningsmaterialet omfattar i dag 250 hyllmeter varav elva meter består av ljud- och videoupptagningar?

Utöver polisen har många engagerat sig i Palmemordet och med de 132 böcker som skrivits har det nästan utvecklats till en egen bokkategori ”Palmemordet” och en stående punkt för journalister att rapportera om.

Kanske det nu blir lite tid över att utreda de över 500 mordfall som ännu är ouppklarade varav 100 fall går att lösa, enligt GW Persson. Vi kan utgå från att alla anhöriga till dessa mördade personer vill också få ett avslut och kunna gå vidare.

Olof Palme som kämpade för jämlikhet och rättvisa hade nog tyckt att resurser skall fördelas mer rättvist i samhället även vad gäller utredning av mordfall och inte prioriteras av kändisskap och samhällsposition.

Rotorparen