Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Nissan Halmstad city Bild: Jari Välitalo
Nissan Halmstad city Bild: Jari Välitalo

En plats för invånarna - och en magnet för turister

Det planerade hotellet vid Österskans är ett resultat av en tävling om hur man skall utforma platsen, nu sedan bussarna är borta. Det kom in tre arkitektförslag, samtliga hotell. Man måtte ha valt det fulaste.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Tre bra anledningar till att det inte skall byggas:

1. Det går åt mycket skattepengar för alla installationer till bygget, som kommunen har förbundit sig att stå för: el, vatten, wifi etcetera. Hotellet gagnar inte stadens befolkning ett dugg.

2. Det planerade hotellet kommer att rasera tillvaron för övriga hotell i Halmstad, vissa är nära fallrepet redan nu. Och mer stor konkurrens till våren hägrar, när det fula jättehotellet vid järnvägen är färdigt.

3. Länsstyrelsen har borrat ner den fetaste spiken i kistan, med sina relevanta och viktiga synpunkter.

Vad skall man då göra med Österskansområdet? Gör ett grönområde, en oas och grönt stråk i centrum, som förbinds med Kapsylparken och går tvärs över Nissan via Gamletullsbron till den minimala Stadsparken.

Det behövs mer grönt i stan, mer områden för rekreation och stillhet, en grön lunga mitt i centrum. Riv upp asfalten på Österskans, plantera träd, gör gräsmattor och nobla planteringar, som man verkligen kan här, kanske en restaurang med altan mot Nissan, en stor utomhusscen, som likt den i Varberg har musikframträdanden varje kväll hela sommaren.

Se det blir en samlingsplats för Halmstadbor och turister, som heter duga och den kommer att vara till enorm glädje för oss alla och en stor magnet för alla sommargäster. Där har ni en användning, som alla kan skriva under på!

Eva Aronson

LÄS MER: Länsstyrelsen starkt kritisk mot planerat hotellbygge

LÄS MER: Tid att tycka om hotell slut – nu går processen vidare

LÄS MER: Halmstad - kongresstad eller hemstad?