Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Roger Larsson
Bild: Roger Larsson

En mur går igenom politiken i Halmstad

I Halmstad har Alliansen och oppositionen barrikaderat sig på vardera sida om muren.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Inom respektive block har flera partier fortfarande en mer eller mindre uttalad inriktning att ett folkvalt parti inte ska få ”något avgörande inflytande”. Innebär att kommunens tredje största parti sitter uppe på muren.

Det tycks dock aldrig vara något hinder med avgörande inflytandet när ett block med hjälp av röster från partiet på muren leder till att blockets förslag vinner omröstningar. När blocket på andra sidan på samma sätt får majoritet i en annan omröstning framförs heller inga betänkligheter från den sidan. Det är också vanligt att det från förlorande blocket, oavsett sida, kommer förklenande kommentarer om partiet på muren, och lokalpressen hakar ofta på.

Reportagen från höstens budgetfullmäktigemöte är bara ett av många exempel. Det uppvisar en cementerad blockpolitik där man undviker samarbete över muren och med ett parti som representerar många väljare i kommunen. Man må ha vilka åsikter man vill om ett parti, men det är inte att ha alla kommuninnevånares bästa för ögonen i en representativ demokrati där all offentlig makt ska utgå från folket.

Besviken